Siirry pääsisältöön

Vanlige spørsmål om røykesluttHvordan og hvorfor slutte?

 • Hvordan slutter jeg å røyke?

  Lurer du på hvordan du kan slutte å røyke? Hvert år slutter millioner av mennesker å røyke, og vi hos Nicotinell vet at du kan bli ett av dem.

  Vi vet at alle røykesluttopplevelser er unike, men det finnes noen enkle måter å bli motivert på. Se delen om røykeslutt for noen gode tips for å komme i gang.

 • Hvorfor ikke bare slutte tvert?

  Tenker du på alternativet med å bare slutte tvert? Nicotinell anbefaler at du bruker god tid på å ta den avgjørelsen.

  Nikotin som tilføres gjennom sigaretter er så avhengighetsskapende at mange ofte undervurderer hvor vanskelig det er å motstå røykesuget kun ved hjelp av viljestyrke. Behandling med nikotinerstatning tilfører en kontrollert mengde nikotin til kroppen, noe som hjelper til med å lindre det fysiske suget og gir deg muligheten til å fokusere på de mentale aspektene ved det å slutte. Hvis du bruker nikotinerstatning som anvist dobler du sjansene til å slutte.*

  *Dobler dine sjanser til å slutte versus placebo. Bruk som anvist. Veiledning og  støtte  øker sjansene til å lykkes. Mange trenger flere forsøk på å slutte å røyke. Produktene er en del av et 8–12 ukers program.

 • Hvorfor bør jeg bruke nikotinerstatningsbehandling?

  Hvis du ser etter et lisensiert legemiddel som tilfører nikotin uten tobakk, er nikotinerstatningsbehandling riktig valg.

  Nikotinerstatningsbehandling (forkortet NRT - Nicotine replacement therapy) inneholder ikke noen av de kreftfremkallende stoffene som finnes i sigaretter. Veiledningsprogrammer for nikotinerstatningsbehandling er utviklet for å hjelpe deg med å slutte å røyke. De hjelper deg med å trappe ned nikotinen til du ikke trenger den lenger.

 • Hva er nikotinabstinens?

  Nikotinabstinens er en gruppe symptomer som utvikler seg i ukene etter at du har stoppet eller redusert inntaket av nikotin. Les videre i Nicotinell-guiden for mer informasjon om denne prosessen.

  Når du er avhengig av nikotin, utløser røyking nevrotransmittere i hjernen din. En av disse er dopamin. Det er dopaminet som gir deg den avslappende og tilfredsstillende følelsen når du tenner en røyk. Når du jobber med å bli kvitt nikotinavhengigheten, kan du oppleve abstinens. Det kan være tøft, men du skal vite at det er kroppen som jobber seg tilbake til en sunn måte å fungere på. Hold ut. Ikke gi opp. Det blir bedre når du kommer lenger ut i røykesluttprosessen.

 • Jeg har prøvd å slutte å røyke flere ganger. Hvorfor klarer jeg ikke å slutte?

  Hvis du har prøvd å slutte gjentatte ganger og sprekker hver gang, stiller du deg kanskje spørsmålet: Hvorfor klarer jeg ikke å slutte å røyke?

  Nicotinell er her for å forsikre deg om at du kan klare å slutte. Du har bare ikke klart det ennå. Prøv å lære av de mislykkede forsøkene. Finn ut hvorfor du sprekker, så du kan unngå lignende situasjoner i fremtiden. Velg en ny sluttdato, og prøv på nytt. Denne gangen klarer du kanskje å slutte for godt!

 • Hvor lenge varer nikotinavhengighet?

  Symptomene på nikotinabstinens kan ofte nå toppunktet to til tre dager etter at du har sluttet å røyke, og de forsvinner ofte i løpet av én til tre måneder etter at du har sluttet.

  Nicotinell er imidlertid klar over at symptomene er forskjellige for alle. Det viktigste tegnet på at avhengigheten er i ferd med å forsvinne, er at sigaretter ikke lenger er et alternativ, uansett. Når det som tidligere gjorde at du grep etter røykpakken, ikke lenger har makt over deg, vet du at du er i ferd med å vinne kampen.

 • Hvor mye nikotin er det i en sigarett?

  Det å vite hvor mye nikotin det er i én sigarett, kan hjelp deg med å bedre forstå veien frem mot å bli røykfri.

  Kroppen din får ca. 1 milligram nikotin fra hver sigarett. Husk at nikotinet fra sigaretter tas opp veldig raskt og går direkte fra lungene til hjernen.

 • Hvis nikotin er problemet, hvorfor skal jeg bruke nikotinbasert tyggegummi eller sugetablett?

  Det å slutte å røyke er noe av det vanskeligste du kan gjøre, men fordelene ved å slutte er verdt det. Sigarettrøyk tilfører nikotin svært raskt til kroppen, sammen med over 7000 kjemikalier, og 69 av dem er kjente kreftfremkallende stoffer. Den aktive ingrediensen i Nicotinell er en lav dose med terapeutisk nikotin som gradvis absorberes i kroppen og hjelper deg med å redusere nikotinabstinenssymptomene, for eksempel røykesug, konsentrasjonsvansker, irritabilitet, frustrasjon, angst og uro. Målet med å bruke Nicotinell er å redusere avhengigheten av nikotin sakte ved å følge en plan der du bruker mindre og mindre over tid

Vanlige spørsmål om røykesluttProduktspørsmål

 • Hvordan bruker jeg Nicotinell sugetabletter?

  Nicotinell sugetabletter brukes som følger:

  1. Sug på nikotinsugetabletten til du kjenner en sterk nikotinsmak.
  2. La sugetabletten ligge mellom kinnet og tannkjøttet til smaken avtar.
  3. Begynn å suge igjen.

  Gjenta i omtrent 30 minutter, til sugetabletten er helt oppløst.

  Det er viktig å bruke Nicotinell-sugetabletter på riktig måte. Husk at det er viktig å ta pauser i sugingen. Hvis det frigjøres mer nikotin enn munnen kan absorbere, vil du ende opp med å svelge det og ikke kjenne virkningen. Hvis du får kløe i halsen, en sviende følelse i magen eller får hikke eller luft i tarmene, bør du ta lengre pauser.

  Finn ut mer

  Product questions 1
 • Hvordan bruker jeg Nicotinell tyggegummi?

  Følg disse trinnene for bruk av Nicotinell tyggegummi og få mest mulig ut av dette nikotinerstatningsproduktet:

  1. Tygg til du kjenner en sterk nikotinsmak.
  2. La tyggegummien ligge mellom kinnet og tannkjøttet til smaken avtar.
  3. Begynn å tygge tyggegummien igjen.

  Gjenta tyggerutinen i omtrent 30 minutter.

  Det er viktig å tygge Nicotinell-tyggegummi skikkelig. Illustrasjonen viser hvordan du gjør dette. Husk at det er viktig å ta pauser i tyggingen. Hvis det frigjøres mer nikotin enn munnen kan absorbere, vil du ende opp med å svelge det og ikke kjenne virkningen. Vennligst les pakningsvedlegget, og sørg for at du følger instruksjonene nøye.

  Finn ut mer

  Product questions 2
 • Hvordan bruker jeg Nicotinell plaster?

  Lurer du på hvordan du bruker Nicotinell plaster? Det trengs bare tre enkle trinn ...

  1. Nicotinell plaster kan brukes i 24 timer. Sett på et nytt nikotinplaster hver dag, med én gang du har fjernet det gamle.
  2. Sett plasteret på et nytt område på huden som er uskadd, tørt og uten hår. Det kan være på overarmen, øverst på ryggen eller på hoften.
  3. Glatt ut kantene på nikotinplasteret for å sikre at det sitter skikkelig.

  Det er tøft å slutte å røyke. Det tar omtrent 84 dager for de fleste av oss å gjøre det, og faktisk er de 2 første ukene de tøffeste. For å få hjelp på reisen mot røykeslutt, kan det være smart å prøve kombinasjonsbehandling. Kombinasjonsbehandling er enkelt. Du kan for eksempel bruke et nikotinplaster og kombinere det med et fleksibelt format samtidig. Du kan for eksempel bruke et plaster hele dagen. Ta en tyggegummi når du får røykesug. Vær oppmerksom på at du ikke må bruke to plaster samtidig.

  Når du kombinerer behandlingene, kan du angripe dine røykevaner på to fronter og håndtere dem hele døgnet. Det er en nyttig metode hvis du trenger ekstra støtte for å slutte å røyke. Hvis du bruker 1 mg sugetablett i kombinasjon med plaster, bør du imidlertid slutte helt å røyke.

  Vårt forslagsverktøy kan hjelpe deg med å avgjøre om kombinasjonsbehandling er riktig for deg ved å gi deg informasjon om hvert behandlingsalternativ.

  *Refererer bare til 1 mg sugetablett

  Finn ut mer

  Product questions 3
 • Hvordan bruker jeg Nicotinell Spray?

  Nicotinell Spray er rask, enkel, diskret og praktisk å bruke. Når røyk- eller nikotinsuget melder seg, bruker du sprayen slik:

  1. Hold spraydysen så nær den åpne munnen som mulig
  2. Trykk øverst på dispenseren og spray en dusj inn i munnen, mot innsiden av kinnet. Unngå å treffe leppene.
  3. Hvis røykesuget ikke lindres i løpet av et par minutter, spray en gang til.

  Ikke inhaler samtidig som du sprayer, slik at du unngår å få spray ned i halsen. For best resultat, vent et par sekunder før du svelger.

  Første gang du bruker munnsprayen eller hvis du ikke har brukt den på et par dager, må spraypumpen lades. Hold sprayen på god avstand fra deg selv og andre voksne, barn eller kjæledyr i nærheten. Trykk 3 ganger øverst på dispenseren til du får en fin spraydusj. ​

  Les mer

  Product questions

Vanlige spørsmål om røykesluttLivet uten røyk

 • Hva kan jeg forvente meg i min første uke med røykeslutt?

  Lurer du på hva du kan forvente deg i din første uke med røykeslutt? Nicotinell er her for å hjelpe deg med å komme gjennom denne innledende fasen i prosessen.

  Det er ingen tvil om at den første uken er tøff. Lag en plan, og husk på hvorfor du vil slutte. Det vil hjelpe deg gjennom røykesuget og gi deg motivasjonen du trenger til å kjempe videre.

 • Hvordan takler jeg røykesuget?

  Det er mange måter å takle røykesuget på, og følgende råd fra Nicotinell vil hjelpe deg.

  Det verste suget varer ikke lenger enn et par minutter. Når suget slår inn, må du tenke på grunnen til at du vil slutte. Hvis det er en person du er glad i, kan du ha et bilde for hånden. Trening er en annen god måte å holde tankene borte fra røykingen på. Disse nyttige tipsene sammen med bruk av veiledningsprogrammer for nikotinerstatningsbehandling kan hjelpe deg gjennom de tøffe stundene

 • Hvordan vet jeg at jeg ikke lenger er avhengig av nikotin?

  Symptomer på nikotinavhengighet topper seg vanligvis to til tre dager etter at du har sluttet å røyke. De forsvinner helt innen én til tre måneder etter at du har sluttet.

 • Hvordan bytter jeg ut røykvanene mine?

  Lurer du på den beste metoden for å bytte ut de daglige røykevanene dine når du slutter å røyke? Nicotinell har tips og råd som kan hjelpe deg.

  Det er mulig å beholde de sosiale og fysiske aspektene ved de daglige røykevanene dine uten å røyke. Hvis du pleier å gå ut å røyke på bestemte tidspunkter på dagen, kan du gå ut og gjøre noe annet. Ta en tur i parken, ring en venn … Prioriter de delene av de daglige røykevanene dine som du liker og som ikke involverer røyking, og fokuser på dem.

 • Hva kan jeg forvente meg i min andre uke med røykeslutt?

  Nicotinell er klar over at symptomene varierer mellom mennesker. Husk at abstinenssymptomene er tegn på at røyking ikke under noen omstendighet er et alternativ lenger. Du vet at du har vunnet når røyking ikke lenger er av interesse.

 • Vil jeg legge på meg når jeg slutter å røyke?

  Vil jeg legge på meg» er et spørsmål mange røykere stiller seg. Heldigvis kan Nicotinell hjelpe deg med gode råd hvis du er bekymret for å øke vekten.

  Det er normalt å bekymre seg for vektøkning i forbindelse med røykeslutt. Men selv om du skulle legge på deg litt, er det ikke viktig sammenlignet med alle de gode tingene du gjør for deg selv når du slutter å røyke. Hvis du fortsetter å legge på deg etter et par måneder, bør du prøve å finne ut hva du bør gjøre annerledes. Reduser fettinntaket, velg sunn snacks og øk den fysiske aktiviteten for å forbrenne flere kalorier.

 • Jeg har prøvd å slutte å røyke flere ganger. Hvorfor klarer jeg ikke å slutte?

  Hvis du har prøvd å slutte gjentatte ganger og sprekker hver gang, stiller du deg kanskje spørsmålet: Hvorfor klarer jeg ikke å slutte å røyke?

  Nicotinell er her for å forsikre deg om at du kan klare å slutte. Du har bare ikke klart det ennå. Prøv å lære av de mislykkede forsøkene. Finn ut hvorfor du sprekker, så du kan unngå lignende situasjoner i fremtiden. Velg en ny sluttdato, og prøv på nytt. Denne gangen klarer du kanskje å slutte for godt!

 • Hvordan er symptomene på nikotinabstinens?

  Nikotinabstinens er et sett med symptomer som utvikler seg i ukene etter at du har sluttet å bruke nikotin.

  Hos mennesker som er avhengige av nikotin, utløser røykingen visse nevrotransmittere i hjernen. En av disse er dopamin. Det er dopamin som gir røykeren den avslappende og tilfredsstillende følelsen når vedkommende røyker. Når du jobber med å bli kvitt nikotinavhengigheten, kan du oppleve abstinens når kroppen krever en dose av stoffene som frigjøres av nikotinen. Det er viktig at du prøver å holde ut og husker på at symptomene reduseres når du kommer lengre ut i røykesluttperioden.

  Les mer

Finn en butikk i nærheten eller kjøp Nicotinell produkter online

Utsalgssteder

Finn butikk