Trapp ned på røykingen med Nicotinell® tyggegummi – 99% større sjanse for å bli røykfri*

For deg som skal slutte å røyke, kan det være en fordel å trappe ned framfor å slutte brått. I begynnelsen føler du deg bedre fordi du røyker færre sigaretter. Dessuten viser forskning at sjansene for å slutte helt øker betydelig når du velger den metoden sammenliknet med å slutte brått uten bruk av nikotinerstatning. Og med Nicotinell® nikotintyggegummi får du den støtten du trenger for å slutte å røyke – steg for steg.

Det smarte med å trappe ned er at du gradvis venner deg til å være uten sigaretter. Du kan i eget tempo velge bort de sigarettene som det er enklest å avstå fra og erstatte disse med Nicotinell® tyggegummi*. Med støtte fra Nicotinell® tyggegummi slipper du de verste abstinensene, fordi du kan møte røyksuget når det kommer. Og du får god tid til å venne deg til at du stadig røyker mindre. Tiden er på din side.

Hvis du trapper ned med Nicotinell® nikotintyggegummi, bryter du røykevanen effektivt. Det er 99 % større sjanse for å bli røykfri når du velger å trappe ned med Nicotinell® tyggegummi.

Hvorfor det fungerer å trappe ned med Nicotinell® tyggegummi

 • Du venner deg gradvis av med sigaretter
 • Du finner ditt eget tempo for å redusere forbruket
 • Du reduserer røyksuget og abstinenssymptomene
 • Du øker sjansene for å lykkes

Tips for å kontrollere røyksuget

Det er flere ting du kan gjøre når røyksuget melder seg. Prøv noen av tipsene våre for å kontrollere abstinensen.

Ring en venn.
Minn deg selv på
hvorfor du vil slutte.
Lære hvilke
sigaretter er lettest
å gi opp.
Start ved å supplere dem
med Nicotinell® produkter.
Vet du når røyksuget pleier å komme? Bruk Nicotinell® produkter!
Drikk et glass vann.
Spis et godt
mellommåltid.
Gå en tur.
Mosjon hjelper
faktisk!.
Røyksuget varer bare en kort stund. Hold ut eller distraher deg selv en stund!
Sørg for å få støtte!

Er det vanskelig å bryte vanen?

Selv om Nicotinell® tyggegummi lindrer røyksuget når du gradvis trapper ned på røykingen, kan det fortsatt være vanskelig. Mye kan gjøres på ren vilje, men for å føle seg sikker er det smart å ha en strategi for hvordan du skal håndtere forskjellige situasjoner. Tenk gjennom dem og forbered deg før suget melder seg. Tar du forhåndsregler og øver deg, blir ofte situasjonen lettere og røyksuget og abstinenssymptomene enklere å håndtere.

tips

Verdt å tenke på når du trapper ned

 • Hold fokus. Det er alltid vrient med forandringer. Ikke gjør det vanskeligere enn det er. Begynn med å kutte ut den sigaretten du tror du kommer til å savne minst.
 • Sett deg mål og delmål. Ikke kjenn på presset, men fokuser på det nærmeste målet.
 • Gi deg selv en belønning etter hvert som du når målene dine.
 • Hvorfor ikke erstatte de dårlige vanene med gode? Finn noe nyttig eller morsomt å gjøre når du trapper ned på røykingen.
 • Selv om du trapper ned på røykingen, betyr ikke det at du ikke skal ha det gøy. Planlegg noe morsomt som du kan se fram mot.
 • Ta i mot støtte. Fortell de rundt deg at du trapper ned på røykingen og behøver all den støtten du kan få.
 • Har du sprukket? Slapp av. Du er ikke alene om å møte motgang. Hold målet i sikte og kjemp videre!
 • Sett opp din personlige 7 Keys to Quit Produktguide her

*Det å trappe ned røykingen før du slutter helt, er en metode som er godkjent av Statens legemiddelverk for Nicotinell® tyggegummi nicotinell-spearmint, Tropisk Frukt og IceMint. Det finnes flere vitenskapelige studier som viser at nikotintyggegummi hjelper deg å slutte å røyke når du starter med å trappe ned.

Du bør ha klart å redusere det daglige antallet sigaretter innen seks uker og gjort et seriøst forsøk på å slutte helt innen seks måneder, ellers bør du snakke med en lege, sykepleier eller apotek om råd.

Stead LF and Lancaster T. Interventions to reduce harm from continued tobacco use (Review). The Cochrane Library 2010, Issue 9.

Nicotinell nikotintyggegummi - nicotinell-spearmint

Nikotintyggegummi

Nicotinell® nikotintyggegummi finnes i ulike smaker og to styrker. Vår nyeste smak er friske Spearmint.

Holder røyksuget på å vinne?

Bruk Panic Button eller chat med våre veiledere!


Panic

Chat