Slik slutter du å røyke

La oss se på hva som kjennetegner de fleste som har sluttet å røyke – og det du enkelt kan gjøre selv.

1

Se fremover

Fremgangsrike mennesker ser fremover. De henger seg ikke opp i fortiden eller dveler ved feiltrinnene sine. De lærer av dem og går videre.

Sett fra et røykesluttperspektiv: Hvis du sprekker og røyker en sigarett, må du akseptere at du bare er et menneske. Forbli positiv, og kom deg raskt inn på det røykfrie sporet igjen.

2

Fortsett å utvikle deg

Et ønske om å utvikle seg og vokse er et karaktertrekk som fremgangsrike mennesker har felles. Det finnes mange måter å utvikle seg på. Det kan for eksempel handle om å ta et kurs, lese en bok om et nytt emne eller utfordre seg selv til å sette en personlig rekord.

Sett fra et røykesluttperspektiv: Du kan få masse ekstra tid til overs ved å slutte å røyke. Bruk denne tiden til å lære deg noe nytt. Det kan for eksempel være å lære et nytt språk, dyrke hagen eller begynne med en ny sport/idrett.

3

Belønn deg selv

Når du jobber på høygir, er det viktig at du tar pauser og tar vare på deg selv. Fremgangsrike mennesker tar seg tid til daglig meditasjon eller trening. Noen finner tilfredsstillelse i å gi noe tilbake til samfunnet, f.eks. gjennom frivillig arbeid.

Sett fra et røykesluttperspektiv: Det er en god ide å belønne deg selv for den gode innsatsen din, for eksempel når du har vært røykfri et bestemt antall uker eller måneder.

Se hvordan røykeren Andrew visualiserte seg selv som røykfri da han prøvde å bli røykfri.

4

Vis takknemlighet

Dropp arrogansen. De fleste fremgangsrike mennesker er takknemlige for mulighetene de har fått. De er klar over hvor heldige de er som er der de er i livet. De tar seg tid til å reflektere over alle de gode tingene rundt dem.

Sett fra et røykesluttperspektiv: Når ting blir vanskelige mens du prøver å slutte å røyke, bør du tenke over alle tingene du er takknemlig for. Lag en liste. Før du vet ordet av det, vil trangen til å røyke ha forsvunnet.

5

Gi tilbake til samfunnet

At man får suksess, gir mulighet til å inspirere og motivere andre. Fremgangsrike mennesker er klar over at de kan oppmuntre andre til å overvinne utfordringer og få drømmene sine oppfylt.

Sett fra et røykesluttperspektiv: Mens du er i gang med røykeslutten, kan du hjelpe andre ved å dele suksesshistorien din.

Lag en røykesluttgruppe

Her er noen forslag til personer som kan hjelpe deg med å slutte.

Les mer >

Fire karaktertrekk hos mennesker som har lyktes i å slutte å røyke

Det er mange som prøver å slutte å røyke, men som sprekker gang på gang. Det er imidlertid mulig å lykkes med røykeslutt.

Se hvordan >

Tips fra en tidligere røyker: Prøv med sport/idrett.

Chris byttet ut sigarettene med fotball.

Se videoen >