Slik bør du spise når du slutter å røyke

Vektøkning er et vanlig problem når man slutter å røyke. Det skyldes at sigaretter demper sultfølelse. Her finner du fem sunne retningslinjer for effektiv røykeslutt. De er bra for helsen og kroppen din, og du bør følge dem hele livet.

1

Spis tre ganger om dagen.

Ikke hopp over frokosten. Det gir energi å starte dagen med et lite, balansert måltid.

2

Spis små mellommåltider

Ta en snacks om formiddagen, om ettermiddagen og om kvelden. Ved at du spiser snacks, holder du blodsukkeret stabilt og demper sultfølelsen. Sørg alltid for at snacksen er sunn, og spis alltid små porsjoner.

3

Spis økologisk og sunn mat.

Jo mer naturlig maten din er, og jo færre tilsetningsstoffer den har, jo større er sannsynligheten for at den er bra for deg. Det beste er frisk frukt og rå grønnsaker. Sørg for at halvparten av måltidene og snacksene dine består av sunne, ferske råvarer.

4

Pass på kaloriene.

Mye sukker og bearbeidet mat kan føre til at du legger på deg. Velg i stedet frisk frukt, grønnsaker og fullkornprodukter som basis for de daglige måltidene dine. Det innebærer naturligvis at du også spiser mindre kaker og andre søtsaker.

5

Hold deg unna sukkerholdig drikke.

Det er en veldig god idé å gjennomføre dagen uten å innta kalorier gjennom det du drikker. Det er veldig mange kalorier i juice, brus og alkohol. Sjekk det ved å lese innholdsdeklarasjonen på emballasjen. Dermed blir du oppmerksom hvor mange kalorier du får i deg. Det sunne valget er alltid å drikke te eller vann i stedet for sukkerholdig drikke.

Trenger du hjelp til å velge riktig produkt?

Med guiden vår finner du raskt det erstatningsproduktet som dekker behovene dine best.

Kom i gang >

Tips fra en tidligere røyker: Tenk på familien din

Chris fant måter å motivere seg på for ikke å sprekke.

Se videoen >

Råd for røykeslutt

Millioner blir røykfrie hvert år. Du kan også bli røykfri. Her kan du lese mer om hvordan.

Les mer >