5 tips til en røykfri lunsjpause

Ettermiddagen er tiden på dagen med flest røykepauser, og når du er i gang med å slutte kan du risikere å bli rastløs i denne perioden. Her er fem sunne tips for å unngå å røyke og for å få deg på rett spor igjen. Slik kan du overvinne rastløsheten og endelig bli røykfri.

For mange er røykeslutt forbundet med rastløshet. Det skyldes delvis at man har mange vaner som må endres. Det er mange måter å unngå å bli rastløs på ved røykeslutt. På denne siden kan du lese gode råd om hvordan en kan vinne over rastløsheten. Løsningen kan være at du fokuserer på noe annet/gjør en aktivitet hvor du tidligere tok deg en røyk.

1

Gå en tur.

Hvis du er midt i en røykesluttperiode og føler deg rastløs, kan du ta deg en gåtur. Kanskje finnes det en park i nærheten av hjemmet eller arbeidsplassen din? Frisk luft og mosjon er alltid en god måte å dempe røyksuget på.

2

Meditasjon mot rastløshet.

Når man er i en røykesluttperiode og mister motivasjonen i løpet av dagen kan det føre til rastløshet. Meditasjon er en enkel og effektig måte å lade batteriene på. På nettet finner du flere gratis meditasjonsapper som er enkle å bruke, og som kan hjelpe deg med å minske røyksuget og gi deg energi. Sett av 15 minutter av dagen til deg selv og meditasjon.

3

Lag deg en kopp grønn te

Undersøkelser har vist at grønn te er bra for helsen. Den kan også hjelpe til med å dempe rastløshet når du skal slutte å røyke. Du får energi og litt koffein, men mindre enn du får fra kaffe. Derfor er grønn te litt sunnere å drikke når du føler deg rastløs under røykesluttperioden.

4

Lag en huskeliste.

Vi har alle ting vi må huske, så lag en huskeliste. Det finnes mange apper som er fantastiske til å sette tingene i system med. Lag kategorier som reisemål, restauranter, shopping, kreative ideer, minner osv. Når du først har begynt, vil du ikke klare å slutte. Lister holder tankene i gang og unna rastløsheten du kan oppleve når du skal slutte å røyke.

5

Legg planer for å bekjempe rastløsheten din når du skal slutte å røyke

Det finne ikke noe bedre enn å legge planer for morsomme ting en kan gjøre. Det hjelper deg til å tenke på andre ting og minske rastløsheten. Planlegg en tur på restaurant som du lenge har hatt lyst til, eller bestill en reise som du stadig har utsatt. Kontakt venner eller familiemedlemmer du ikke har sett på en stund. De vil bli glade for å høre fra deg, og du vil få noe å glede deg til. Det viktigste er at du holder deg aktiv og motivert i perioder når du ellers ville ha tatt deg en sigarett.

  • Forrige

Få kontroll over røyksuget etter måltider.

Finn ut hvordan du kan minske røyksuget etter måltider.

Få tips >

Fire karaktertrekk hos mennesker som har lyktes i å slutte å røyke

Det er mange som prøve å slutte å røyke, men som sprekker gang på gang. Det er imidlertid mulig å lykkes med å bli røykfri..

Se hvordan >

Tips fra en tidligere røyker: Prøv med sport/idrett.

Chris byttet ut sigarettene med fotball.

Se videoen >