Slik takler du røyksuget etter måltider

For mange røykere er det vanlig å ta en røyk etter at de har spist. Nedenfor finner du noen tips for å minske røyksuget etter måltider.

Slik slutter du >
Få kontroll over røyksuget etter måltider på den sunne måten

1

Tygg tyggegummi for å dempe røyksuget etter måltider

En effektiv måte å dempe røyksugetpå etter et måltid er å tygge sukkerfri tyggegummi. Når du tygger holder du munnen opptatt. Det hjelper til med å dempe nikotinabstinensen. Siden det er vanlig å legge litt på seg når en slutter å røyker kan sukkerfri tyggegummi også hjelpe til med å minske sultfølelsen.

2

Spis frukt og grønnsaker når du kjenner røyksug

I likhet med sukkerfri tyggegummi kan frukt og rå grønnsaker hjelpe til med å redusere røyksuget og begrense vektøkning. En stav stangselleri inneholder for eksempel bare ti kalorier. Hvis du ikke liker grønnsaker kan sukkerfritt godteri hjelpe deg med å bli kvitt røyksuget.

3

Pust dypt

Dybe åndedrag kan få deg til å slappe av og flytte fokuset vekk fra røyksuget etter et måltid. Når du har ryddet av bordet og tatt oppvasken, finner du deg et hyggelig sted der du kan slappe av. Sett deg godt til rette, ta dype åndedrag, og tell åndedragene. Pulsen vil synke, og du vil føle deg roligere. Hold rytmen. Gjør dette ti ganger. Du vil få en merkbar reduksjon av røyksuget.

4

Finn på noe hyggelig etter måltidet for å bli kvitt røyksuget

Les en bok, hør på musikk, sjekk yndlingsbloggene dine for interessante artikler, spill et spill på mobilen, skriv en SMS til en venn, eller gå en liten tur. Før du vet ordet av det, vil røyksuget være borte. Det varer vanligvis bare noen få minutter.

  • Forrige

Tips fra en tidligere røyker: Hold hendene opptatt.

Monya synes det er viktig å holde hendene opptatt, så hun unngår å gripe etter sigarettene.

Se videoen >

Hva bør du spise når du er i gang med røykeslutt?

Bruk disse sunne matalternativene til å bekjempe trangen til sigaretter og holde vekten nede.

Les mer >

Slik kan det lykkes

Det finnes metoder som kan brukes enten man skal løpe maraton, starte en virksomhet – eller slutte å røyke.

Få tips >