5 beroligende teknikker mot stress

Tobakkabstinens og trangen til å røyke er sterke og kan føre til stress. For å unngå å sprekke kan du prøve en av disse beroligende teknikkene for å redusere stress og minske røyksuget.

1

Bekreftelse.

Et positivt utsagn som du sier høyt når du er stresset, kan være svært motiverende under røykeslutt. For eksempel «Jeg er fri fra mitt behov for å røyke» og «Jeg er glad for å kunne puste dypt og fritt». Det kan også være en god idé å skrive dem ned på små lapper som du setter på kjøleskapet eller på dashbordet i bilen for å minne deg selv på at du holder på å slutte å røyke.

2

Visualisering.

Å se for seg positive hendelser kan virke avslappende. Begynn med å sette deg i en behagelig stilling. Lukk øynene. Se for deg en pakke sigaretter som langsomt løser seg opp til den forsvinner. I stedet dukker det opp en pulserende kule av lys. Se for deg at du puster inn dette lyset samtidig som det beveger seg igjennom kroppen din og fjerner alt det usunne og skadelige røyken har gjort med kroppen din. Åpne så øynene igjen.

3

Lyd og musikk

Å lytte til noe som fjerner fokuset ditt fra trangen til å røyke, kan gi deg en opplevelse av ro når du føler deg stresset. Kanskje du liker å lytte til naturlyder som bølger, vind og fugler? Eller kanskje høre på et av yndlingsbandene dine? Hvis det er en sang med tekst kan du synge med. Du kan også prøve å danse i 5 minutter for å få kroppen til å kvitte seg med røyksuget.

4

Bruk nettverket ditt.

Bruk det sosiale nettverket ditt som støtte under røykeslutten. Å snakke med andre er en effektiv metode for å jobbe seg gjennom røyksuget og få et nytt perspektiv. Samtidig pleier du relasjonene dine. Hvis du foretrekker at dere treffes ansikt til ansikt, kan du lage en ukeplan med middagsavtaler eller gåturer.

5

Pust

Sett av fem minutter til ganske enkelt å puste. Du kan gjøre dette hvor som helst – i friluft, mens du sitter ved skriverbordet ditt, eller i bilen. Sitt med rett rygg, lukk øynene og legg en hånd på magen. Pust langsomt inn gjennom nesen, og kjenn at magen løfter seg idet den fylles av luft. Pust langsomt ut gjennom nesen, og kjenn at magen senker seg. Gjenta.

  • Forrige

Trenger du hjelp til å velge riktig produkt?

Med guiden vår finner du raskt det erstatningsproduktet som dekker behovene dine best.

Kom i gang >

Tips fra en tidligere røyker: Tenk på familien din

Chris fant måter å motivere seg på for ikke å sprekke.

Se videoen >

Råd for røykeslutt

Millioner blir røykfrie hvert år. Du kan også bli røykfri. Her kan du lese mer om hvordan.

Les mer >