Gi deg selv pauser.

Røykepauser handler om å sette av tid til deg selv. Selv om du ikke røyker lenger, har du fremdeles godt av små pauser. Når du vet hvordan du kan bruke denne tiden best mulig, vil du begynne å glede deg til de nye pausene dine – uten røyking.

1

Spill et spill

Utfordre en venn til å spille sjakk eller dam. Det finnes mange apper å velge mellom. Hvis nettspill ikke er noe for deg, kan du ta med deg et brettspill på jobben. Du kan ha spill som går over lang tid, som du fortsetter med i pausene. Et kortspill er praktisk og enkelt å ha med seg og fungerer godt som distraksjon ved røykeslutt.

2

Drikk te

For å bryte vanen med kaffe og røyk kan du ta en kopp urtete eller grønn te i stedet for kaffe. Te er ikke bare avslappende, men også næringsrik. Ingefærte har betennelsesdempende egenskaper. Grønn te inneholder mye antioksidanter.

3

Ta trappen

Skaff deg energi til ettermiddagen med en rask gåtur i trappeoppgangen. Prøv å bygge opp motivasjonen din et par uker ved øke antallet ganger du går opp og ned. Før du vet ordet av det, kan du ha blitt hektet på utviklingen og få lyst til å komme enda lengre. Hvis trapper ikke er noe for deg, kan du prøve med gåturer og telle hvor mange skritt du går.

4

Meditasjon.

Meditasjon er en effektiv avslapningsteknikk, og den tar bare fem minutter. Det er en enkel metode for å oppnå dyp ro og indre stillhet, og det det er en svært god måte å bli kvitt stress på. Det finnes mange gratis apper som kan hjelpe deg i gang, og du kan meditere når det passer for deg.

5

Bruk hendene.

Å gjøre noe med hendene hjelper ikke bare til å med å bytte ut vanen med å holde en sigarett. Det kan også hjelpe deg med å oppdage en ny hobby eller et talent du ikke var klar over at du hadde. Ha med deg en skisseblokk, og bruk fem minutter på å tegne det du ser rundt deg. Du kan også prøve å hekle eller sy. Strikk et futteral til mobilen din eller et skjerf.

  • Forrige

Trenger du hjelp til å velge riktig produkt?

Med guiden vår finner du raskt det erstatningsproduktet som dekker behovene dine best.

Kom i gang >

Tips fra en tidligere røyker: Tenk på familien din

Chris fant måter å motivere seg på for ikke å sprekke.

Se videoen >

Råd for røykeslutt

Millioner blir røykfrie hvert år. Du kan også bli røykfri. Her kan du lese mer om hvordan.

Les mer >