Tips om røykeslutt for festrøykere

Det at du slutter å røyke, betyr ikke at du må slutte å være sosial. Disse seks tipsene om røykeslutt kan hjelpe deg med ikke å sprekke.

1

Motiver deg selv før du drar på fest

Det er viktig at du er mentalt forberedt når du kommer inn på en bar eller pub – for omgivelsene kan fremkalle røyksug. Før du forlater huset, eller i bilen, skal du si høyt: «Jeg er en tidligere røyker.» Eller: «Jeg røyker ikke. Jeg er sunnere og lykkeligere uten sigaretter.» Poenget er å minne deg selv på at du er midt i en røykesluttperiode, og at du ikke trenger å røyke på festen.

2

Dra på fest uten å ta deg en røyk!

Du trenger ikke å si nei til en drink på byen selv om du ikke røyker. Alt du har gjort tidligere som festrøyker, kan du også gjøre som ikke-røyker. Det kan virke skremmende å slutte å ta en drink i sosiale sammenhenger når du har sluttet å festrøyke. Og det å komme seg ut og være sammen med venner er en viktig del av livet ditt. Jo før du du kan nyte en drink uten å røyke, jo før vil du føle at livet har vendt tilbake til det normale.

3

Stopp etter én drink

Husk å begrense deg når du går på byen for å ta en drink. Det gjør at du kan bevise for deg selv at du kan drikke uten å festrøyke.

4

Tilbring tid sammen med ikke-røykere.

Legg planer med ikke-røykere og venner som støtter deg. Dem du velger å være sammen med, kan støtte deg i din nye stil som eksrøyker på fester. Det er lett å sprekke når man er sammen med røykere, som kanskje ikke vet hvordan de skal støtte en som har bestemt seg for å slutte å røyke.

5

Gå på fest med venner som støtter deg i å bli røykfr

Når du skal på en fest eller en pub, kan du be med deg en venn som støtter deg. De du velger å være sammen med kan støtte deg og din nye livsstil som ikkerøyker på fester. Det kan være en venn eller et familiemedlem som står ved din side når du treffer gamle venner som røyker på festen, og forteller dem om den nye situasjonen din.

6

Arranger en røykfri fest.

Inviter venner hjem til deg selv når du ikke lenger er festrøyker. Du kan feire sammen med dem at du har blitt røykfri. Du kan bestemme hva som blir servert, og dermed unngå ting som kan gjøre at du kjenner røyksug. Du kan unngå sigaretter fullstendig i det røykfrie hjemmet ditt, noe som hjelper deg med ikke å sprekke på fest.

Lag en røykesluttgruppe

Her er noen forslag til personer som kan hjelpe deg med å slutte.

Les mer >

Ektefellen eller samboeren røyker fremdeles.

Når personer i nærheten av deg røyker, er det mye vanskeligere å slutte. Det finnes måter som kan hjelpe deg ...

Les mer >

Slik kan det lykkes

Det finnes måter som kan brukes enten man skal løpe et maraton, starte en virksomhet eller slutte å røyke.

Få tips >