Hvordan bruker jeg Nicotinell plaster?

Kiinnitä uusi
nikotiinilaastari

Kiinnitä se uuteen
kohtaan

Paina laastarin
reunoja ihoa
vasten

Tre enkle trinn er alt du trenger for å få mest mulig ut av Nicotinell plaster:

  1. Nicotinell plaster kan brukes i opptil 24 timer.
  2. Plasser det på et nytt hudområde som er hårløst og uten sår og tørre flekker. F.eks. på overarmen, øverst på ryggen eller på hoften. Plasteret settes på et rent, tørt og helst hårfritt sted på kroppen, for eksempel brystet, ryggen, overarmen eller hoften.
  3. Glatt ut kantene på nikotinplasteret for å sørge for at det sitter skikkelig.

Dosen avhenger av hvilken type røyker du er. Hvis du har et lavt til moderat tobakksforbruk – dvs. røyker færre enn 20 sigaretter per – skal du velge plasteret med 7 eller 14 mg – og bruke det hver dag i tre til fire uker. Hvis du er storrøyker, dvs. røyker mer enn 20 sigaretter per dag, bør du velge plasteret på 21 mg og bruke det daglig i 3–4 uker.

Det er vanskelig å slutte å røyke. For de fleste tar det ca. 84 dager å venne seg til et røykfritt liv. De to første ukene er vanligvis den vanskeligste perioden. For best mulig sjanse til å komme gjennom de to første ukene av røykeslutten kan det lønne seg å prøve kombinasjonsbehandling. Den består i at du bruker mer enn ett nikotinprodukt om gangen. Det går ut på at du for eksempel har på et nikotinplaster hele dagen og tar en sugetablett eller en tyggegummi på 2 mg når du får lyst på røyk. Husk at du ikke skal ha på to plaster om gangen.

Når du kombinerer nikotinprodukter, angriper du røykevanen på to fronter og får kontroll over den hele døgnet. Det er en nyttig metode hvis du trenger ekstra støtte under røykeslutten, men husk å snakke med en fagperson i helsevesenet før du påbegynner denne typen behandling. Vær oppmerksom på at du må kutte ut røykingen fullstendig hvis du bruker sugetabletten på 1 mg* sammen med plaster.

Forslagsverktøyet vår kan hjelpe deg å avgjøre om kombinasjonsbehandling er det rette for deg og samtidig gi deg informasjon om hver behandlingsmulighet.

*Henviser bare til sugetabletten på

1 mg.

Ved kombinere behandlinger takler du røykevanen dine på to, effektive måter. Det er nyttig hvis du trenger ekstra støtte til røykeslutten, men husk at du må snakke med legen din før du påbegynner denne formen for behandling. Hvis du bruke sugetabletter på 1 mg i kombinasjon med plaster, må du kutte ut røykingen fullstendig.

For å finne ut om kombinasjonsbehandling er en løsning for deg på vei mot et røykfritt liv, kan du bruke forslagsverktøyet vårt til å finner mer informasjon om hver behandlingsform. Nicotinell: røykeslutt gjort enkelt.